Crypto Exchange Bithumb Gehackt: 3 Miljoen EOS en 20 Miljoen XRP coins gestolen

35

Gratis 1000 euro handelen

Crypto ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via CryptoSjop en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop).

5.0
01

Crypto exchange Bithumb is voor de tweede keer in een minder dan een jaar tijd gehackt. Er zijn ongeveer 3 miljoen EOS en 20 miljoen XRP cryptomunten gestolen met een waarde van ongeveer 21 miljoen dollar.

Vergelijk fees van Nederlandse Crypto Exchanges

Crypto Exchange Bithumb voor de tweede keer gehackt

Vanochtend kwam crypto entrepreneur en analist Dovey Wan erachter dat er 3 miljoen EOS munten waren gestolen van crypto exchange Bithumb!

Crypto Exchange Bithumb Gehackt Tweet
Crypto Exchange Bithumb Gehackt Tweet

Er werd eerst gedacht dat het een aanval was op koude wallet van de cryptocurrency exchange. Later werd echter bevestigd dat het om een online hete wallet ging die was gehackt. Zoals Wan al zei, dit is de tweede keer in minder dan een jaar dat Bithumb ten prooi is gevallen aan een hack:

“And this is the second time Bithumb saw a MAJOR hack, last time it’s hacked with a loss over $30m.. lol and after the first hack it was STILL able to get the fiat license from Korea and WTF??”

Naarmate er meer nieuws kwam, bleek dat de EOS cryptomunten via crypto exchange ChangeNow werden geïnd. Dovey Wan plaatste deze schermafbeelding van substantiële bedragen van EOS die door de transactielogboeken van ChangeNow gingen.

Crypto Exchange Bithumb Gehackt ChangeNow
Crypto Exchange Bithumb Gehackt ChangeNow

20 Miljoen XRP Gestolen

Pas later werd er onthuld dat er ook XRP was gestolen tijdens de hack. Ongeveer 20 miljoen XRP munten verlieten samen met de EOS munten de wallet. De gestolen XRP-fondsen zijn ongeveer 6 miljoen dollar waard. Wan tweete het XRP-adres van de “hete wallet” die was geraakt:

“XRP hacked wallet address – rLaHMvsPnPbiNQSjAgY8Tf8953jxQo4vnu stolen 20,000,000 xrp (worth $6,000,00)”

Bithumb is al bezig met het verplaatsen van de cryptomunten in de gehackte wallet. De gestolen cryptomunten werden ondertussen witgewassen via een ingewikkeld web van heen en weer transacties tussen meerdere exchanges en adressen, zoals hieronder te zien is.

Het adres van de EOS-aanvaller is hier te vinden (let op het aantal inkomende transacties van mensen die om geld smeken).