Crypto Nieuws: Lancering BAKKT, Binance US, Bitcoin ETF en Bitcoin koers analyse

Het is weer dinsdag en dat betekent een nieuwe samenvatting van de week! Heb je het afgelopen week te druk gehad om het nieuws omtrent cryptocurrency bij te houden? Dan hebben we net als vorige week het koersverloop van Bitcoin (BTC) en de hoofdlijnen uit het nieuws weer op papier gezet. Laten we gauw beginnen.

Gratis 1000 euro handelen

Crypto ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via CryptoSjop en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop).

Bitcoin koers analyse

Na een korte opleving boven de $11.500 daalde de koers van Bitcoin begin vorige week en werd er support gevonden net boven de $11.400. Op donderdag zakte de koers van Bitcoin nog verder weg. Twee belangrijke support-niveaus begaven het namelijk, waarmee Bitcoin onder de $10.000 dook. Met deze daling werden ook de altcoins meegetrokken. Tot gisteren probeerde Bitcoin de resistance op $11.400 te breken, maar succes bleef uit. Na elke poging zakte Bitcoin weer terug naar of onder de $10.000. Gisteren brak Bitcoin zowel de $11.400 als de $11.500. Vandaag, vroeg in de ochtend, wist BTC ook door de $10.700 te breken, maar zakte daarna toch weer terug. Op moment van schrijven is Bitcoin op Cryptokoerseuro €9,686.87 – $10,737.01 waard.

3 Bitcoin ETF aanvragen uitgesteld door SEC

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft nogmaals drie aanvragen omtrent bitcoin exchange-traded funds (ETFs) uitgesteld. De ETF van VanEck en SolidX die is aangevraagd voor de Chicago Board Options Exchange (CBOE) is uitgesteld tot 18 oktober. De beoordeling van de  aanvraag van Bitwise voor de New York Stock Exchange (NYSE) is verschoven naar 13 oktober, en die van Wilshire Phoenix – tevens voor de NYSE – naar 29 september. Voor de aanvraag van VanEck en Bitwise zal dit de uiteindelijke deadline zijn. Beide aanvragen werden namelijk ingediend in februari waardoor de maximale periode van 240 dagen zal verstrijken. De aanvraag van Whilshire kan nogmaals worden uitgesteld met 150 dagen. 

Lancering BAKKT

Het handelsplatform Bakkt heeft van de Amerikaanse toezichthouders goedkeuring gekregen om fysiek afgewikkelde Bitcoin future contracten aan te bieden. Bakkt laat weten dat het handelsplatform op 23 september met de contracten live zal gaan. Dit betekent dat investeerders na afloop van een contract worden uitbetaald in bitcoins in plaats van fiatgeld. De verwachting van veel analisten is dat de lancering van de contracten een positief effect zal hebben op de Bitcoin-markt.

Lancering Binance US

Changpeng Zhao, de CEO van cryptocurrency exchange Binance, maakte afgelopen week bekend dat Binance US waarschijnlijk ergens in de komende maanden zal worden gelanceerd. Eerder sloot de exchange haar deuren in Amerika vanwege de daar geldende regelgeving, maar nu zou Binance US “in een maand of twee” het licht moeten zien. Er werd verder geen exacte datum bekendgemaakt. 

De lancering van Bakkt nadert en het zal dus snel blijken of dit ten goede zal komen van de koers van Bitcoin. Volgende week zullen we er in ieder geval op terugkomen in de samenvatting.

Gratis 1000 euro handelen

Crypto ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via CryptoSjop en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop).

Je zou ook graag

Reacties zijn gesloten.

Bitvavo Crypto ExchangeBeste cryptocurrency exchange van NL:
  • Aanbieding: handel nu tot €1.000 gratis!
  • Handel daarna spot goedkoop max handelscommissie 0,25%!
  • Handel vertrouwd in 50+ crypto’s!
  • Nederlandse bedrijf met aparte stichting voor klantentegoeden!