Crypto nieuws update: Bitcoin vs fiat, crypto whales en Bitcoin analyse

Het is weer dinsdag en daarmee de hoogste tijd om de headlines van het nieuws uit de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie voor je op een rijtje te zetten. Heb je vorige week geen tijd gehad om het nieuws te volgen? Dan volgt hieronder een korte samenvatting.

Gratis 1000 euro handelen

Crypto ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via CryptoSjop en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop).

Bitcoin koers analyse

Vorige week maandag handelde Bitcoin (BTC) voornamelijk zijwaarts, met uitzondering van een snelle koersstijging aan het einde van die dag die vrijwel direct corrigeerde. Op dinsdag vormde de Bitcoin koers een breakout-patroon, maar aan de bovenzijde van dit patroon bevonden zich een aantal weerstandszones die te sterk bleken. Dit had tot gevolg dat de koers aan de onderkant van het patroon uitbrak en er support werd gevonden bij $8.100. Op woensdagmiddag begon Bitcoin opnieuw aan een correctie, waarmee de koers van de meest dominante cryptocurrency onder de $8.000 werd gedrukt. Na deze daling deed Bitcoin driemaal een poging om de weerstandszone bij $8.100 te testen, maar het mocht niet baten. Op vrijdag zakte Bitcoin als gevolg even onder de $7.900, maar wist daarna net boven dat niveau te consolideren. Zaterdag, eind van de middag, deed Bitcoin opnieuw een poging te stijgen. BTC piekte uiteindelijk rond de $8.100, maar daalde daarna weer tot de support op $7.900. Zondagavond volgde dan toch een sterke stijging, waarmee de koers een piek van $8.309 bereikte. Op moment van schrijven is bitcoin $8.249,98 waard, na 0,1% te zijn gedaald in de laatste 24 uur.

Bitcoin vs fiat-valuta

Hoe gaat het eigenlijk met Bitcoin? De vergelijking tussen Bitcoin en traditionele fiat-valuta wordt vaak gemaakt als deze vraag wordt gesteld. Analist Willy Woo tweette een interessant argument in het voordeel van de meest dominante cryptocurrency. Hij geeft op Twitter aan dat de gemiddelde levensduur van een fiat-valuta 27 jaar is en dat Bitcoin al op 40% zit van deze levensduur. Als levensduur iets zegt over het succes van een valuta, dan is Bitcoin volgens Woo goed bezig!

Cryptocurrency whales

Bitcoin wordt in toenemende mate gebruikt en zo ook door vermogende entiteiten: zogeheten cryptocurrency whales. Zo werden er vorige week twee transacties gedaan die tezamen goed zijn voor maar liefst €1,5 miljard! Als kers op de taart waren de transactiekosten iets meer dan €200.

Bitcoin mining – 18 miljoenste Bitcoin

Dan nieuws op het gebied van Bitcoin mining. Volgens gegevens van blockchain-verkenner Blockchain.com is vorige week de 18 miljoenste Bitcoin gemined, wat betekent dat er iets meer dan 14% van de totale voorraad aan Bitcoin overblijft om te minen. Door de manier waarop het Bitcoin-protocol is ontworpen zal de laatste Bitcoin echter pas in 2140 worden gemined. Dat mining nog steeds hot topic is blijkt wel uit een ander nieuwtje: Bitmain, de Chinese gigant op gebied van mining, heeft in Texas ‘s werelds grootste Bitcoin mining farm gelanceerd.

Live Crypto Koersen

Ben je benieuwd naar de huidige crypto koersen? Bekijk dan eens onze pagina “Live Cryptocurrency koersen“. Hier vind je de cryptocurrency koersen van meer dan 1500 cryptomunten. De koersen zijn altijd up-to-date. Zo houd je precies in de gaten of jouw investering meer of minder waard wordt.

Disclaimer: De informatie in dit artikel is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling tot aan- of verkopen van cryptocurrencies. Het handelen in digitale valuta brengt een significant risico met zich mee en is op eigen risico.

Gratis 1000 euro handelen

Crypto ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via CryptoSjop en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop).

Je zou ook graag

Reacties zijn gesloten.

Bitvavo Crypto ExchangeBeste cryptocurrency exchange van NL:
  • Aanbieding: handel nu tot €1.000 gratis!
  • Handel daarna spot goedkoop max handelscommissie 0,25%!
  • Handel vertrouwd in 50+ crypto’s!
  • Nederlandse bedrijf met aparte stichting voor klantentegoeden!