Crypto week update: Bitcoin koers analyse, Litecoin halving en Binance US update

Het is weer dinsdag, dus de hoogste tijd voor een nieuwe samenvatting van de week! Heb je de afgelopen week weinig tot geen tijd gehad om het nieuws omtrent Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies in de gaten te houden? Dan hebben we weer de hoofdlijnen voor je op papier gezet. Laten we gauw beginnen!

Gratis 1000 euro handelen

Crypto ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via CryptoSjop en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop).

Bitcoin Koers Analyse

De koers van Bitcoin liet aan het begin van vorige week flinke stijgingen zien. Zo handelde de meest dominante cryptocurrency op dinsdagochtend boven de $12.000. Volgens sommige analisten waren de bullish koersbewegingen te danken aan de spanningen op economisch gebied tussen de Verenigde Staten en China. De Chinese yuan zou kampen met mogelijke devaluatie en dit zou leiden tot een uitstroom uit fiatgeld, dat ten gunste zou komen van Bitcoin. 

Op woensdag begon de koers van Bitcoin te consolideren en handelde deze in de ochtend zo rond de $11.600. De rest van de cryptocurrency-markt liet soortgelijke koersbewegingen zien met voornamelijk rode cijfers. Nadat Bitcoin support vond op de $11.200 begon BTC aan een opwaartse beweging. Zo brak BTC door de $11.500 en $11.800, waarna de koers net onder de $12.000 bleef hangen. Het lukte Bitcoin niet om de $12.000 te doorbreken en de koers brak aan de onderzijde van een symmetrische driehoek uit naar beneden. Dit bracht de koers op zondagochtend terug naar ongeveer $11.400. De altcoins leken te profiteren van deze daling van Bitcoin. Zowel op maandag als vanochtend bleef de Bitcoin-koers nagenoeg gelijk. 

Grote prijsstijging van Litecoin?

De grote prijsstijging van Litecoin (LTC), die werd verwacht na de halving, bleef uit. Een dag na het event daalde de Litecoin koers grotendeels in lijn met de andere altcoins mee. In aanloop naar de halving wist Litecoin wel te stijgen, maar die stijging zette niet door. Analist Matti Greenspan beweert alsnog dat een verminderd aanbod, en dus de halving, op de lange termijn hogere koersen steunt. 

Binance US update

Cryptocurrency exchange Binance, die halverwege juni bekendmaakte haar deuren in Amerika te sluiten en een op de VS gerichte exchange te gaan openen, heeft een lijst gepubliceerd van 30 cryptocurrencies die op de nieuwe exchange zullen worden aangeboden. Op deze lijst van cryptocurrencies die aan de Amerikaanse wetgeving voldoen staan in ieder geval Bitcoin, Ethereum (ETH) en Litecoin (LTC)

Financial Action Task Force (FATF)

De Financial Action Task Force (FATF), een intergouvernementele financiële toezichthouder die zich voornamelijk richt op de bestrijding van witwassen en terrorismefinanciering, is van plan een systeem te ontwikkelen dat cryptocurrency-transacties monitort. Het initiatief, dat in 2020 live moet gaan, wordt ontwikkeld in samenwerking met 15 landen, waaronder de lidstaten van de G7. 

Over een week zijn we weer bij je terug met een nieuwe samenvatting. 

Live Crypto Koersen

Ben je benieuwd naar de huidige crypto koersen? Bekijk dan eens onze pagina “Live Crypto koersen“. Hier vind je de cryptocurrency koersen van meer dan 1500 cryptomunten. De koersen zijn altijd up-to-date. Zo houd je precies in de gaten of jouw investering meer of minder waard wordt.

Disclaimer: de informatie in dit artikel is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling tot aan- of verkopen van cryptocurrencies. Het handelen in digitale valuta brengt een significant risico met zich mee en is op eigen risico.

Gratis 1000 euro handelen

Crypto ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via CryptoSjop en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop).

Je zou ook graag

Reacties zijn gesloten.

Bitvavo Crypto ExchangeBeste cryptocurrency exchange van NL:
  • Aanbieding: handel nu tot €1.000 gratis!
  • Handel daarna spot goedkoop max handelscommissie 0,25%!
  • Handel vertrouwd in 50+ crypto’s!
  • Nederlandse bedrijf met aparte stichting voor klantentegoeden!