Crypto Week update: Bitcoin, Ripple en MoneGram en kritiek op Libra van Facebook

216

Gratis 1000 euro handelen

Crypto ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via CryptoSjop en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop).

We kunnen er lang of kort over praten, maar vorige week was natuurlijk gewoon een hele goede week voor de koers van Bitcoin (BTC)!

Bitcoin koers schiet omhoog naar nieuwe yearly high

Hoewel de prijs van de meest populaire cryptocurrency in het begin van de week kleine stijgingen liet zien, nam de stijging halverwege de week in snelheid toe en schoot de Bitcoin koers aan het einde van vorige week omhoog. Zo vestigde Bitcoin op vrijdag al een nieuwe yearly high op 10950 dollar en werd gisteren weer een yearly high gevestigd op $11470! De volgende weerstand ligt op ongeveer $11700. Daarboven zal Bitcoin, naar alle waarschijnlijkheid, weinig weerstand vinden tot aan de $13600. Mocht de koers van Bitcoin toch gaan dalen dan ligt de eerstvolgende support op $10650. 

Waarom stijgt de Bitcoin koers?

Waarom Bitcoin het zo goed doet, daar zijn de meningen over verdeeld. Het feit dat Bitcoin door de psychologische grens van $10000 is gebroken zal meespelen. Daarnaast heeft de stijging volgens sommige analisten mogelijk te maken met de aankondiging van Facebooks eigen cryptocurrency, Libra, het nieuws dat cryptocurrency exchange Binance Amerikaanse gebruikers gaat weren van het huidige platform en het aanstaande halving event van Litecoin. 

Ripple gaat samenwerken met MoneyGram

Ook Ripple (XRP) deed het afgelopen week goed. De altcoin liet prijsbewegingen zien die voornamelijk tot gisteren de koersbewegingen van Bitcoin volgden. De positieve bewegingen van Ripple hebben hoogstwaarschijnlijk te maken met de deal die Ripple wist te sluiten met MoneyGram, een groot Amerikaans bedrijf dat overboekingsdiensten aanbiedt. 

Kritiek op Libra, de cryptocurrency van Facebook

De aankondiging van Libra, de cryptocurrency van Facebook, ontving veel kritiek. Zo hebben meerdere landen zich verontrustend uitgesproken en wordt er geroepen om meer tekst en uitleg omtrent de plannen van de social media-gigant. Frankrijk heeft zelfs een speciale task force in het leven geroepen om Libra te onderzoeken. 

Afgelopen week was met name door de stijgende Bitcoin-koers erg interessant! Of Bitcoin weet door te zetten zal nog moeten blijken, maar wij zullen hoe dan ook weer verslag doen.

Live Crypto Koersen

Ben je benieuwd naar de huidige crypto koersen? Bekijk dan eens onze pagina “Live Crypto koersen“. Hier vind je de cryptocurrency koersen van meer dan 1500 cryptomunten. De koersen zijn altijd up-to-date. Zo houd je precies in de gaten of jouw investering meer of minder waard wordt.

Disclaimer: de informatie in dit artikel is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling tot aan- of verkopen van cryptocurrencies. Het handelen in digitale valuta brengt een significant risico met zich mee en is op eigen risico.

Gratis 1000 euro handelen

Crypto ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via CryptoSjop en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop).

Je zou ook graag

Reacties zijn gesloten.

Bitvavo Crypto ExchangeBeste cryptocurrency exchange van NL:
  • Aanbieding: handel nu tot €1.000 gratis!
  • Handel daarna spot goedkoop max handelscommissie 0,25%!
  • Handel vertrouwd in 50+ crypto’s!
  • Nederlandse bedrijf met aparte stichting voor klantentegoeden!