Crypto Weekupdate: Bitcoin, Bakkt en Nasdaq, Facebook Coin en de Binance blokkade

196

Gratis 1000 euro handelen

Crypto ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via CryptoSjop en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop).

Het was weer een interessante week waarin de koers van Bitcoin (BTC) flink wist te stijgen en er nieuws uit verschillende hoeken kwam. Zoals je inmiddels van ons gewend bent hebben we de headlines weer even voor je op een rijtje gezet!

Bitcoin koers analyse

In het begin van de week handelde de koers van Bitcoin nog in een krappe range onder de $8000 en leek de meest populaire cryptocurrency moeite te hebben om door de $8000 te breken. Toch lukte het Bitcoin uiteindelijk donderdag overtuigend door de $8000 te breken, waarna de koers op vrijdagochtend weerstand vond rond de $8300. In de middag van dezelfde dag steeg de koers verder richting de $8500. De stijgende lijn werd doorgezet, waarmee Bitcoin zaterdagavond net onder de $8900 handelde. Als kers op de taart vestigde Bitcoin op zondag een nieuwe yearly high op $9.388 op CoinMarketCap.

Litecoin Koers

Litecoin (LTC) presteerde ook goed. De altcoin was de grootste stijger in de top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie. Een mogelijke verklaring voor de goede prestaties van LTC is de aankomende halving waarbij de beloningen voor miners van Litecoin zullen worden gehalveerd.

Binance Coin en Ripple in het groen

Later in de week lieten Binance Coin (BNB) en Ripple (XRP) groene cijfers zijn. De crypto koersen van de twee cryptocurrencies stegen in navolging van Bitcoin aan het eind van de week, in tegenstelling tot de rest van de top 10 cryptocurrencies.

Binance en Bittrex maatregelen

Cryptocurrency exchanges Binance en Bittrex kondigden afgelopen week maatregelen aan die Amerikaanse klanten treffen. Zo gaat Binance, in aanloop naar de lancering van een Amerikaans platform, wegens regelgeving stoppen met het dienen van Amerikanen. In navolging van Binance gaat de exchange Bittrex minder cryptocurrencies beschikbaar maken voor Amerikaanse klanten om mee te handelen. Naar verluidt zullen de Amerikaanse activiteiten van de exchange worden overgeheveld naar haar internationale platform Bittrex International.

Bakkt Bitcoin Futures

Er is ook nieuws uit de institutionele hoek. Zo kondigde het Bitcoin futures-platform Bakkt aan op 22 juli te beginnen met het testen van de infrastructuur van haar producten en werkt aandelenbeurs Nasdaq aan een cryptocurrency prijsinformatieproduct voor institutionele investeerders.

Facebook lanceert eigen cryptocurrency

Social media-gigant Facebook heeft eindelijk de white paper van haar eigen stable coin gepubliceerd. Het document rept over de Libra Association, een speciaal fonds dat de waarde van haar cryptocurrency moet garanderen. In de white paper wordt onderstreept dat mensen zonder bank nu ook toegang hebben tot financiële diensten. De cryptocurrency-gemeenschap reageert kritisch als het gaat om privacy van gebruikers en het “open source”-karakter van de cryptocurrency.

Zowel de koersen als de nieuwsontwikkelingen beloven weer een interessante week waar we de volgende keer weer verslag van zullen doen.

Live Crypto Koersen

Ben je benieuwd naar de huidige crypto koersen? Bekijk dan eens onze pagina “Live Cryptocurrency koersen“. Hier vind je de cryptocurrency koersen van meer dan 1500 cryptomunten. De koersen zijn altijd up-to-date. Zo houd je precies in de gaten of jouw investering meer of minder waard wordt.

Disclaimer: De informatie in dit artikel is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling tot aan- of verkopen van cryptocurrencies. Het handelen in digitale valuta brengt een significant risico met zich mee en is op eigen risico.

Gratis 1000 euro handelen

Crypto ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via CryptoSjop en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop).

Je zou ook graag

Reacties zijn gesloten.

Bitvavo Crypto ExchangeBeste cryptocurrency exchange van NL:
  • Aanbieding: handel nu tot €1.000 gratis!
  • Handel daarna spot goedkoop max handelscommissie 0,25%!
  • Handel vertrouwd in 50+ crypto’s!
  • Nederlandse bedrijf met aparte stichting voor klantentegoeden!