Crypto Weekupdate – Bitcoin presteert boven verwachting goed

58

Gratis 1000 euro handelen

Crypto ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via CryptoSjop en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop).

Welkom bij weer een nieuwe wekelijkse update! Bitcoin heeft zich in een voornamelijk lastig marktsentiment goed weten te weren. Wat is er allemaal gebeurd? Laten we het kort bespreken.

Bitcoin koers analyse

Bitcoin presteerde afgelopen week boven verwachting goed! Veel altcoins daarentegen leken in het begin van de week, door de prestaties van Bitcoin (BTC), vast te zitten in een zogeheten bearish trend. Halverwege de week lieten ook de altcoins groene cijfers zien en brak Bitcoin zelfs door de psychologische grens van $6.000. De meningen onder de analisten waren verdeeld als het aankomt op wat nu te verwachten: wordt het een correctie of een voortzetting? Na een kleine correctie op donderdag zette Bitcoin haar weg omhoog voort. In het weekend piekte bitcoin op $7.581, corrigeerde toen en begon toen weer aan een stijging.

Binance Hack

Minder goed nieuws kwam uit de hoek van cryptocurrency exchanges. Een van ‘s werelds grootste exchanges, Binance, werd gehackt. Bij de Binance hack werden ruim 7.000 bitcoins gestolen die in zeven verschillende wallets terecht kwamen. Binance draagt zorg voor het geleden verlies en zal na een tijdelijke stop op stortingen en opnames morgen, dinsdag 14 mei, weer volledig beschikbaar zijn.

Bitfinex Initial Exchange Offering (IEO)

Dan was er weer nieuws omtrent Bitfinex. Zo bleek dat de exchange een Initial Exchange Offering (IEO) van $1 miljard gaat houden die in een white paper werd bevestigd. Met de fondsenwerving zal Bitfinex hoogstwaarschijnlijk de voorraad aan tether aanvullen die werd gebruikt om een vermeend verlies te verhullen.

Facebook

Social media gigant Facebook zou naar verluidt de rechten hebben verworven voor het handelsmerk “Libra”. De naam zal gebruikt worden voor het blockchain- en cryptocurrency project van het bedrijf, waar naar verluidt aan een eigen cryptocurrency wordt gewerkt. Facebook versoepelde ook haar advertentiebeleid voor blockchain- en cryptocurrency-bedrijven, een bericht dat ook de geruchten omtrent de ‘Facebook coin’ versterkt.

Opmerkelijk was dat de Bitcoin koers niet of nauwelijks leek te lijden onder de grote nieuwsberichten met een negatief karakter. Wellicht wordt Bitcoin sterker en is een bullrun aanstaande!

Live Crypto Koersen

Ben je benieuwd naar de huidige crypto koersen? Bekijk dan eens onze pagina “Live Crypto koersen“. Hier vind je de cryptocurrency koersen van meer dan 1500 cryptomunten. De koersen zijn altijd up-to-date. Zo houd je precies in de gaten of jouw investering meer of minder waard wordt.

Disclaimer: De informatie in dit artikel is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling tot aan- of verkopen van cryptocurrencies. Het handelen in digitale valuta brengt een significant risico met zich mee en is op eigen risico.

Gratis 1000 euro handelen

Crypto ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via CryptoSjop en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop).

Bitvavo Crypto ExchangeBeste cryptocurrency exchange van NL:
  • Aanbieding: handel nu tot €1.000 gratis!
  • Handel daarna spot goedkoop max handelscommissie 0,25%!
  • Handel vertrouwd in 50+ crypto’s!
  • Nederlandse bedrijf met aparte stichting voor klantentegoeden!