BitMEX - 6 maanden 10 procent korting

Facebook Cryptocurrency Libra wordt op 18 juni gelanceerd

272

Gratis 1000 euro handelen

Crypto ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via CryptoSjop en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop).

Social media-gigant Facebook lanceert haar cryptocurrency en de white paper op 18 juni 2019.

Belangrijke stakeholders werden geïnformeerd over de lanceringsdatum tijdens de briefing over het cryptoproject van Facebook.

Facebook Stablecoin

Hoewel de datum niet officieel was aangekondigd, informeerde Laura McCracken, Head of Financial Services & Payment Partnerships bij Facebook voor Noord-Europa tijdens een interview in Duitsland dat het bedrijf de digitale valuta, een stablecoin, op 18 juni gaat lanceren. Hij verklaarde ook dat de stablecoin zou worden ondersteund door meerdere fiat-valuta’s, in plaats van alleen vast te pinnen op de Amerikaanse dollar. Gezien de zeer diverse gebruikersbasis, zowel geografisch als sociaal, is het koppelen van de token aan meerdere valuta een geschikte zet om fluctuaties en instabiliteit te voorkomen.

Hoewel de white paper en de token naar verwachting op 18 juni worden uitgebracht, is de cryptocurrency misschien niet direct beschikbaar voor openbare verkoop tot begin 2020. Wanneer de cryptomunt gelanceerd wordt zal het waarschijnlijk een grote doorbraak betekenen voor de massale acceptatie van cryptomunten. Het platform heeft een gebruikersbasis van meer dan 2 miljard gebruikers en is aanwezig in meer dan 200 landen.

Een eerder rapport suggereerde dat Facebook deze maand de token zou lanceren en zich intensief zal gaan richten op ontwikkelingslanden, omdat deze een groeiende markt voor wereldwijde betalingen hebben. Bovendien wordt van Facebook ook verwacht dat het de controle over de digitale token overdraagt ​​aan een derde partij, die een externe backer kan zijn.

Live Crypto Koersen

Ben je benieuwd naar de huidige crypto koersen? Bekijk dan eens onze pagina “Live Crypto koersen“. Hier vind je de cryptocurrency koersen van meer dan 1500 cryptomunten. De koersen zijn altijd up-to-date. Zo houd je precies in de gaten of jouw investering meer of minder waard wordt.

Disclaimer: de informatie in dit artikel is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling tot aan- of verkopen van cryptocurrencies. Het handelen in digitale valuta brengt een significant risico met zich mee en is op eigen risico.

Gratis 1000 euro handelen

Crypto ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via CryptoSjop en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop).

Bitvavo Crypto ExchangeBeste cryptocurrency exchange van NL:
  • Aanbieding: handel nu tot €1.000 gratis!
  • Handel daarna spot goedkoop max handelscommissie 0,25%!
  • Handel vertrouwd in 50+ crypto’s!
  • Nederlandse bedrijf met aparte stichting voor klantentegoeden!