Kritiek op FB Libra, Binance Leendienst, Storing AWS en Bitcoin koersanalyse

Het is weer dinsdag en daarmee weer de hoogste tijd voor de samenvatting van de week! Heb je met het warme weer geen tijd gehad om het nieuws omtrent cryptocurrency en blockchain te volgen? Dan hebben we hieronder weer de hoofdlijnen voor je op papier gezet.

Gratis 1000 euro handelen

Crypto ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via CryptoSjop en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop).

Bitcoin koers analyse

Aan het begin van vorige week was het moment eindelijk daar: Bitcoin (BTC) brak door het weerstandsniveau tussen de $10.400 en $10.500, waardoor de koers van Bitcoin in een stroomversnelling terecht leek te komen. Ook de $10.700 werd gebroken en de $11.000 werd op woensdag zelfs getest. Helaas volgde daarna een flinke correctie, waarbij Bitcoin op donderdag zelfs onder de psychologische grens van $10.000 dook. Met deze snelle daling, daalde het gros van de altcoins mee.

Vrijdag tot en met vandaag wist Bitcoin toch weer boven de $10000 te stijgen. Op het moment van schrijven bevindt de koers zich in de buurt van een support-lijn in een stijgend trendkanaal. De komende uren zal moeten blijken of de koers aan de onderzijde van dit kanaal uitbreekt.

Facebook Libra en Europese Commissie

Dan nieuws omtrent Facebooks Libra. Vorige week woensdag kwam naar buiten dat de Europese Commissie Libra onder de loep gaat nemen. De commissie wil nagaan of Libra Facebook de mogelijkheid geeft om de betalingssector te domineren. Naast de vrees voor een monopolie heeft de commissie ook zorgen geuit omtrent de verwerking van informatie van gebruikers. 

Amerikaanse wetgevers delen overigens bovenstaande zorgen. Zelfs na een ontmoeting met Zwitserse toezichthouders blijf bezorgdheid bestaan. Het hoofdkwartier van de Libra Association is gevestigd in Zwitserland. 
De druk en kritiek vanuit regelgevers en toezichthouders schijnt zijn weerslag te hebben op leden van de Libra Association, het consortium van bedrijven die Libra ondersteunen. Minstens drie leden van het consortium overwegen zich namelijk  uit het project terug te trekken.

Storing bij Amazon Web Services (AWS)

Meerdere cryptocurrency exchanges hebben problemen ondervonden door storingen bij Amazon Web Services (AWS), de clouddienst van e-commerce gigant Amazon. Meerdere Aziatische cryptocurrency exchanges kampten voor korte tijd met onregelmatigheden in koersen en lamgelegde diensten.

Binance lanceert leendienst

Binance, een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld, gaat deze week een leendienst lanceren. De dienst, genaamd Binance Lending, maakt het mogelijk om rente te verdienen door de op de exchange bewaarde cryptocurrency beschikbaar te stellen voor andere klanten van Binance. De jaarlijkse rente varieert van 7% tot 15%. 

De koers van Bitcoin handelt net boven de $10.000 en de komende uren zal blijken of de koers boven dit niveau standhoudt. Volgende week zijn we weer bij je terug met een gloednieuwe samenvatting.

Live Crypto Koersen

Ben je benieuwd naar de huidige crypto koersen? Bekijk dan eens onze pagina “Live Cryptocurrency koersen“. Hier vind je de cryptocurrency koersen van meer dan 1500 cryptomunten. De koersen zijn altijd up-to-date. Zo houd je precies in de gaten of jouw investering meer of minder waard wordt.

Disclaimer: De informatie in dit artikel is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling tot aan- of verkopen van cryptocurrencies. Het handelen in digitale valuta brengt een significant risico met zich mee en is op eigen risico.

Gratis 1000 euro handelen

Crypto ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via CryptoSjop en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop).

Je zou ook graag

Reacties zijn gesloten.

Bitvavo Crypto ExchangeBeste cryptocurrency exchange van NL:
  • Aanbieding: handel nu tot €1.000 gratis!
  • Handel daarna spot goedkoop max handelscommissie 0,25%!
  • Handel vertrouwd in 50+ crypto’s!
  • Nederlandse bedrijf met aparte stichting voor klantentegoeden!