Minder dan 1% van alle Bitcoin adressen bezit 87% van alle Bitcoins

28

Gratis 1000 euro handelen

Crypto ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via CryptoSjop en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop).

Minder dan 1% van alle Bitcoin adressen bezit 87% van alle Bitcoins
5 (100%) 1 vote[s]

De door de Chinese staat uitgevoerde financiële publicatie National Business Daily (NBD) heeft onlangs een analyse van alle bitcoin-adressen uitgevoerd. Ze hebben ontdekt dat ongeveer 0,7% op dit moment 86,9% van het circulerende aanbod van de belangrijkste cryptocurrency, Bitcoin, beheert.

Aan de hand van data en gegevens van BTC.com konden ze concludeerden dat deze Bitcoin adressen ongeveer $62 miljard dollar waard waren en dat van de 22,65 miljoen adressen met BTC erin, 97,2% minder dan 1 Bitcoin heeft. Slechts 0,7% had volgens het rapport meer dan 10 BTC in zich.

Bitcoin kopen met iDEAL

Bitcoin Wallets Verdeling
Bitcoin Wallets Verdeling

Na een nadere onderzoek bleek dat deze adressen ongeveer $62 miljard dollar aan Bitcoin waard controleerde, terwijl de andere 97,2% met minder dan 1 BTC 4,6% van het circulerende aanbod van de cryptocurrency controleerde, dat is een waarde van minder dan $4 miljard dollar.

Crypto Korting: Hoe meer je handelt, hoe meer korting je krijgt!

De studie toonde ook aan dat de adressen met de meeste Bitcoins van cryptocurrency-exchanges zijn, zoals Binance en Bitfinex.

Het bestaan ​​van andere ‘Bitcoin-walvissen’ is zorgwekkend voor beleggers die de markt willen betreden, aangezien grote koop- en verkooporders een aanzienlijke impact op de markt kunnen hebben. Volgens gegevens van CryptoCompare is er een verkooporder van 2.027 BTC ter waarde van $7,8 miljoen dollar nodig om de Bitcoin prijs met 10% te verlagen op Coinbase, de grootste cryptocurrency-exchange in de Verenigde Staten.

Vorig jaar ontdekten liefhebbers van cryptocurrency dat een mysterieuze walvis meer dan $100 miljoen aan BTC verhuisde naar cryptocurrency-exchanges. De prijs van Bitcoin daalde in 90 minuten meer dan $400 dollar, dit kwam vermoedelijk door een grote verkooporder.

Bitcoin kopen met iDEAL

Een rapport dat vorig jaar door Blockchain Analytics-bedrijf Chainalysis werd gepubliceerd, toonde aan dat slechts 14% van alle Bitcoin-adressen eigendom is van particuliere beleggers, en dat slechts 37% van de adressen in het vlaggenschip cryptocurrency netwerk “economisch relevant” is, zoals de rest betalingen.