BitMEX - 6 maanden 10 procent korting

Crypto Weekupdate: Bitcoin Whales, Facebook en Altcoin analyse

151

Gratis 1000 euro handelen

Crypto ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via CryptoSjop en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop).

Lekker pinksterweekend gehad? Het overgrote deel van Nederland genoot hoogstwaarschijnlijk van welverdiende rust, maar de cryptocurrency-markt staat ook tijdens feestdagen niet stil. Wat is er vorige week gebeurd? Lees hieronder de headlines.

Bitcoin koers informatie – Bitcoin Whales

De koers van Bitcoin (BTC) deed het begin vorige week aardig. Zo deze uit richting de $8750. Echter vond de cryptocurrency daar weerstand. Halverwege de week verloor Bitcoin momentum en leek het erop dat de positieve trend ten einde zou komen; een dag later werd dit dan ook werkelijkheid. Hoewel sommige analisten van mening zijn dat we te maken hebben met een gezonde correctie, beweren anderen dat vermogende whales verantwoordelijk zijn voor de koersgang. De whales zouden met het verschuiven van grote hoeveelheden Bitcoin de prijs ervan beïnvloeden. De koers daalde richting de $7000. Het sentiment onder analisten werd negatief bijgesteld en de koers vond support rond de $7400. Vanmiddag schoot de Bitcoin koers ineens boven de $8000 en op moment van schrijven is BTC $7970 waard op CoinMarketCap.

Altcoin koersen

Begin vorige week deed ripple (XRP) het, in tegenstelling tot de meeste cryptocurrencies in de top 10, ook niet verkeerd. Zo steeg de altcoin en vertoonde de koers de beginselen van een positief technische indicator. Een dag later valt ook op dat Binance Coin (BNB) tegen de stroom in meer waar wordt. BNB blijkt tot een van de best presterende cryptomunten te horen, hoogstwaarschijnlijk gestimuleerd door de opkomst van Initial Exchange Offerings (IEO’s). Litecoin (LTC) kwam later in de week ook goed op stoom. EOS had een zware week. Na een reeks aankondigingen vanuit het bedrijf daalt de koers flink en besluit Weiss Ratings de score voor EOS naar beneden bij te stellen.

Facebook Globalcoin

Er was ook weer nieuws met betrekking tot de langverwachte cryptocurrency van Facebook. Zo zou de social media gigant in gesprek zijn met de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) – de Amerikaanse derivatenwaakhond – omtrent de regelgeving die geldt voor de lancering van een cryptocurrency. Daarnaast zou het bedrijf fysieke geldautomaten willen plaatsen.

Bitcoin Koers

De koers van Bitcoin daalde halverwege de week, maar wist vanmiddag te herstellen. Het belooft weer een interessante week te worden die we volgende week uiteraard weer zullen verslaan.

Live Crypto Koersen

Ben je benieuwd naar de huidige crypto koersen? Bekijk dan eens onze pagina “Live Crypto koersen“. Hier vind je de cryptocurrency koersen van meer dan 1500 cryptomunten. De koersen zijn altijd up-to-date. Zo houd je precies in de gaten of jouw investering meer of minder waard wordt.

Disclaimer: de informatie in dit artikel is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling tot aan- of verkopen van cryptocurrencies. Het handelen in digitale valuta brengt een significant risico met zich mee en is op eigen risico.

Gratis 1000 euro handelen

Crypto ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via CryptoSjop en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop).

Bitvavo Crypto ExchangeBeste cryptocurrency exchange van NL:
  • Aanbieding: handel nu tot €1.000 gratis!
  • Handel daarna spot goedkoop max handelscommissie 0,25%!
  • Handel vertrouwd in 50+ crypto’s!
  • Nederlandse bedrijf met aparte stichting voor klantentegoeden!